Порошенко орендував на 50 років частину річкового берега - ЗМІ

Порошенко орендував на 50 років частину річкового берега - ЗМІ

Порошенко взяв в оренду на 50 років земельну ділянку 0,75 гектара / Фото: УНІАН

Ділянка розташована на тій самій вулиці Козина, що і будинок президента.

Український президент Петро Порошенко взяв в оренду на 50 років земельну ділянку 0,75 гектара на береговій лінії селища Козин Київської області для "обладнання та нагляду за береговими захисними спорудами". Ділянка розташована на тій самій вулиці Козина, де на ділянці в 3,3 гектари розташований будинок президента України.

Такі дані містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за №10982655, повідомляють "Українські новини".

Агентство пише, що договір оренди на ділянку водоохоронної зони укладено 31 серпня 2015 року. Порошенко на правах оренди може розпоряджатися цією ділянкою до 2064 року з правом подальшої пролонгації, а також може передавати його в суборенду третім особам без зміни цільового призначення.

Оренду 0,7511 гектарів землі надала півтора місяці тому Козинська сільрада Обухівського району Київської області. При цьому сама ділянка оцінено Держземагентством в 479 тисяч гривень, або в 6,4 тисячі гривень за сотку землі. У договорі визначено, що орендар буде сплачувати за користування ділянкою орендну плату у розмірі 5% від її оціночної вартості, що становитиме близько 1 тисячі доларів в рік за нинішнім курсом.

Фото: Українські новини

Журналісти підкреслюють, що згідно з нормами Водного кодексу України продаж, а також ведення будівництва або зміна цільового призначення (обладнання берегових захисних споруд) водоохоронних зон заборонені.

Водоохоронна зона річки Козинка становить від 50 метрів від "верхньої" лінії берега. Але оренда таких земель дозволена законодавством зі збереженням цільового призначення.

В декларацію Порошенка за 2014 рік внесено земельну ділянку в 3,3 га, яка значиться у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Проте реєстр не містить даних про задекларований главою держави будинок, в якому він проживає, йдеться у матеріалі.

Активісти розмалювали білий паркан заміського будинку Петра Порошенка в національні кольори

Активісти розмалювали білий паркан заміського будинку Петра Порошенка в національні кольори

Повʼязані теми:

Наступна публікація