Порошенко озвучив критерії ефективності боротьби з корупцією в Україні

Порошенко озвучив критерії ефективності боротьби з корупцією в Україні

Фото: УНІАН

Українські реформи у галузі боротьби з корупцією отримали надзвичайно схвальну оцінку на самітах ЕС та НАТО.

Президент України Петро Порошенко вважає, що зростання ВВП і бюджетних надходжень - це і є критерієм ефективності антикорупційної боротьби в Україні.

Про це він заявив в ефірі програми на одному із українських телеканалів, - повідомляє офіційний сайт президента України. 

«Гроші заходять до державного бюджету, працюють на державу, працюють на підвищення мінімальної зарплати, на підвищення пенсій, працюють на оборону, працюють на місцеве самоврядування», - зауважив глава держави.

Порошенко також відзначив, що українські реформи у галузі боротьби з корупцією отримали надзвичайно схвальну оцінку на самітах ЕС та НАТО, в тому числі і Закон про створення незалежного Вищого антикорупційного суду.

«Окремо було наголошено, що українські реформи, в тому числі і у боротьбі з корупцією принесли багатомільярдні надходження до державного бюджету, виведення коштів із корупційних оборудок, з тіні. Це стосується енергетичної сфери, державних закупівель, сфери компенсації податку на додану вартість. Це стосується загалом економічної сфери. Це стосується децентралізації і багато чого іншого», - наголосив він.

Рада внесла поправки щодо роботи Антикорупційного суду, на яких наполягали іноземні партнери

Рада внесла поправки щодо роботи Антикорупційного суду, на яких наполягали іноземні партнери

Глава держави підкреслив, що робитиме все для того, щоб антикорупційні законодавчі норми стали незворотними.

Раніше президент України Петро Порошенко підписав закон "Про утворення Вищого антикорупційного суду". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація