Порошенко перед звільненням нагородив Жебрівського орденом Ярослава Мудрого

Порошенко перед звільненням нагородив Жебрівського орденом Ярослава Мудрого

Фото: УНІАН

Президент підписав указ про звільнення екс-очільника Донеччини.

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня колишнього голову Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

Відповідний указ президента від 13 червня опубліковано на його сайті.

Зазначається, що Жебрівський нагороджений орденом "за значний особистий внесок у державне будівництво, багаторічне сумлінне служіння Українському народу".

Наступним своїм указом Порошенко звільнив Жебрівського з посади очільника Донеччини.

Нагадаємо, 11 червня глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський заявив, що він вирішив залишити посаду очільника області.  9 червня Жебрівський зустрівся з президентом України Петром Порошенком та попросив його про відставку. 

Наступником Жебрівського може стати заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак. Про це повідомила низка видань. В екслюзивному коментарі ТСН.ua Гримчак заявив, що "він у команді президента".

Пізніше стало відомо, що Павло Жебрівський після звільнення ймовірно працюватиме у Генеральній прокуратурі України. До того ж джерела, наближені до Адміністрації президента, розповіли, що Жебрівський звільнився за власним бажанням через втому.

Повʼязані теми:

Наступна публікація