Порошенко підбив підсумки першого року безвізу для українців

Порошенко підбив підсумки першого року безвізу для українців

Фото: Reuters

Глава держави наголосив, що відбулося те, у що мало вірили.

Понад півмільйона українців скористалися безвізовим режимом із країнами ЄС протягом першого року його існування. Такі дані оприлюднив глава держави Петро Порошенко.

"За цей рік що відбулося? 20 мільйонів українців перетнули кордон. Рахується не кількість українців, а кількість перетину кордону, бо деякі могли перетнути кордон декілька разів. Але 555 тисяч українців перетнули кордон, не отримуючи віз. Отримали біометричні паспорти, прийшли і як поважні громадяни поважної країни поїхали до Європи. Я дуже щасливий цьому", - пояснив президент.

Рік безвізу. Понад півмільйона українців скористалися можливістю поїхати до Європи

Рік безвізу. Понад півмільйона українців скористалися можливістю поїхати до Європи

Він наголосив, що цей та інші успіхи України здійснені в умовах шаленого опору країни-агресора. "1 вересня вступила в силу ратифікована Угода про асоціацію, складовою частиною якої є поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі. Що таке безвіз, Угода про асоціацію і зона вільної торгівлі? Це остаточне прощавай Радянському союзу. І я думаю, що тому такою болісною була реакція на мій виступ, який відбувся рівно рік тому на Європейській площі. Місце виступу також було символічним", - сказав Порошенко.

При цьому глава держави спростував нелюбов до росіян. "Це не проти росіян, бо ми їх також вітаємо в Європі. Тільки змінюйтеся – так, як змінюються українці", - додав він. "Нам треба бути готовими до дуже ретельної, дуже важкої боротьби. Для того, щоб ми захищали спільно, разом з вами, європейське майбутнє України. І ми його захистимо. Бо правда з нами. Бо нас більше. Бо ми маємо абсолютно переконливі аргументи", - підсумував президент.

Фото: Державна прикордонна служба України

Повʼязані теми:

Наступна публікація