Порошенко підписав закон про квоти європейських і національних продуктів

Порошенко підписав закон про квоти європейських і національних продуктів

Фото: Reuters

Тепер російський медіа-продукт входить до 30% квот всіх тих країн, які не підписали Європейську конвенцію про транскордонне мовлення.

12 вересня президент Петро Порошенко підписав прийнятий парламентом 17 травня закон про квоти європейських і національних продуктів. Документ передбачає обмеження використання російських фільмів, у тому числі тих, що створені в ко-продукції з РФ.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Найближчим часом планується публікація закону.

Нагадаємо, закон був прийнятий парламентом 17 травня цього року. Він передбачає той факт, що тепер російський медіа-продукт входить до 30% квоти всіх тих країн, які не підписали Європейську конвенцію щодо транскордонного мовлення.

Телеканали на свій розсуд будуть вибирати інформпродукти, якої саме країни вони хочуть демонструвати. "Це менше стосується фільмів, а більше - концертів. Це буде стимулювати українську музику, творчість, культуру, освітні програми. Все це канали будуть знімати.

Цей процес уже розпочався і ніякої біди в цьому немає. Навпаки - це робочі місця, стимулювання українського інтелектуального праці, тому що з'явиться робота для композиторів, виконавців, режисерів, поетів та письменників", - заявляла раніше народний депутат Вікторія Сюмар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація