Порошенко підписав закон про внесення відбитків пальців до закордонних паспортів українців

Порошенко підписав закон про внесення відбитків пальців до закордонних паспортів українців

Відбитки пальців дозволять ідентифікувати особу при перетині кордонів / Фото: Архів

Відбитки пальців рук на електронному носії дозволять ідентифікувати особу при перетині кордонів.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким дозволяється внесення до біометричних закордонних паспортів відбитків пальців рук.

Як повідомляє прес-служба президента, згідно з законом  №1601-VII "Про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", відбитки пальців рук визначаються як одні з основних біометричних даних особи та будуть вноситись на безконтактний електронний носій документів для виїзду за кордон, що дозволить ідентифікувати особу при перетині кордонів.

Зокрема, закон створює правові підстави для відцифровування відбитків пальців рук і внесення їх на безконтактний електронний носій паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта України, службового паспорта України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон і проїзного документа біженця.

Крім того, у прес-службі президента зазначили, що даний документ дозволить забезпечити виконання рекомендацій європейських фахівців щодо лібералізації ЄС  візового режиму для України.

Як вде раніше повідомлялося, Порошенко вважає, що Україна зможе претендувати на членство в ЄС через 5 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація