Порошенко планує обговорити на Генасамблеї ООН ідею створення групи міжнародних друзів України

Порошенко планує обговорити на Генасамблеї ООН  ідею створення групи міжнародних друзів України

Фото: Reuters

 За словами президента, потрібно скоординувати спільні дії.

Президент України Петро Порошенко планує обговорити на Генасамблеї ООН ідею створення групи міжнародних друзів України з деокупації Криму.

Про це глава держави повідомив у рамках роботи 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), пише УНІАН.

"Майже два роки тому я висловив почин, щоб створити механізм для відновлення українського суверенітету в Криму. Ми говорили про поступовий, мирний спосіб витіснення Росії з Криму. Ми покладаємося на інструмент міжнародного права, судів, арбітражів", - сказав Порошенко.

 За словами президента, потрібно скоординувати спільні дії.

"Ми маємо координовану та націлену підтримку наших партнерів в усьому світі, і я хотів би сьогодні запропонувати ідею створення міжнародних друзів деокупації Криму для того, щоб скоординувати спільні дії. Я планую обговорити це в Нью-Йорку на Генеральній асамблеї ООН", - зазначив президент.

Нагадаємо, Комітет постійних представників країн ЄС рекомендував Раді ЄС подовжити на 6 місяців персональні обмежувальні заходи проти російських фіз- і юросіб в зв'язку з ситуацією в Україні. Рішення ще має бути затверджене Радою ЄС. Термін дії чинних санкцій закінчується 15 вересня. 

Посли ЄС планують продовжити санкції проти фізичних осіб і компаній РФ

Посли ЄС планують продовжити санкції проти фізичних осіб і компаній РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація