Порошенко побажав Трампу "повернути Путіна у стрій"

Порошенко побажав Трампу "повернути Путіна у стрій"

Український президент нагадав, що зустріч двох лідерів відбудеться в річницю проголошення суверенітету України.

Зустріч президентів США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна підтвердить, що Україна перебуває на передньому краї європейської та трансатлантичної політики.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, пише Financial Times.

"Ми повинні дати зрозуміти, що цінності і принципи вільного миру не будуть скомпрометовані... У Брюсселі цього тижня ми дамо зрозуміти, що ціна для Росії за її агресію буде рости доти, поки не будуть виконані Мінські угоди і не закінчиться окупація Криму та Донбасу. Настав час для конкретних дій", - наголосив він.

За словами Порошенка, він бажає Трампу "успіхів в його спробах повернути Путіна в стрій".

"Знаючи російського президента, я можу посперечатися, що він жадає нашої поразки. Але це не варіант, і цього ніколи не станеться", - додав український президент, зазначивши, що перед Україною стоять величезні проблеми, "але зараз не час послабити тиск на Росію".

Окрім цього Порошенко додав, що зустріч Трампа і Путіна відбудеться в 28-му річницю проголошення українським парламентом державного суверенітету.

Нагадаємо, 11-12 липня в Брюсселі відбудеться саміт НАТО, в роботі якого також планує взяти участь президент Сполучених Штатів. Раніше Дональд Трамп розкритикував союзників по Альянсу за недостатні фінансові внески з боку багатьох країн-членів Організації.

Зустріч президентів РФ і США відбудеться в столиці Гельсінкі 16 липня. Наразі точної інформації щодо порядку денного немає, проте припускають, що лідери країн обговорюватимуть українське питання, події на Близькому Сході, а також питання зменшення ядерної загрози та зростання тероризму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація