Порошенко подякував Столтенбергу за підтримку України і відкриті двері НАТО

Порошенко подякував Столтенбергу за підтримку України і відкриті двері НАТО

Фото: Сайт президента України

Президент України провів зустріч із генсеком Альянсу.

Президент України Петро Порошенко у Брюсселі зустрівся із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Президент подякував Альянсу за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та допомогу в протидії російській агресії. Також Порошенко подякував Столтенбергу за чітку позицію стосовно збереження відкритих дверей НАТО для країн, які відповідають необхідним критеріям.

Генсек НАТО заявив про підтримку української реформи ЗСУ

Генсек НАТО заявив про підтримку української реформи ЗСУ

Глава держави відзначив, що Україна продовжує реалізовувати курс євроатлантичної інтеграції та послідовно реформувати сектор безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО. Порошенко підтвердив зацікавленість української сторони у подальшому поглибленні співпраці з НАТО шляхом ефективного виконання відповідних Річних національних програм та використання Комплексного пакету допомоги НАТО для України.

Єнс Столтенберг у свою чергу наголосив, що НАТО залишається разом із Україною і наше партнерство є надійним та міцним.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що двері блоку відкрити для України та Грузії. Генсек НАТО зазначив, що від кінця Холодної війни і дотепер кількість членів Альянсу майже подвоїлася, а цього року до військового блоку приєдналася Чорногорія. Це свідчить про те, що двері НАТО відкриті, каже Столтенберг.

"Звісно ж для того, щоб стати членом НАТО необхідно виконати вимоги Альянсу, реформуватись. І Грузія, і Україна зараз сфокусовані на реформах, на модернізації оборонних інститутів, боротьбі із корупцією та посиленні демократичних інститутів", - сказав він і додав, що НАТО та інші союзники допомагають Україні і Грузії з імплементації цих реформ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація