Порошенко пообіцяв особисто контролювати у Раді прийняття "безвізових" законів

Порошенко пообіцяв особисто контролювати  у Раді прийняття "безвізових" законів

Порошенко прийде на засідання Ради / Фото: Reuters

Український лідер відвідає засідання парламенту.

Президент Петро Порошенко заявив про наміри взяти участь у засідання Верховної Ради 2 лютого, аби сприяти ухваленню законопроектів, що необхідні для надання Україні безвізового режиму із ЄС.

"(В ЄС нам – Ред.) сказали, що якщо ви приймаєте ці закони, Єврокомісія приймає рішення про передачу пропозиції надання українцям безвізового режиму. І це рішення прийнято. З 2 лютого я йду в парламент для того, щоб ми завершили останні п'ять законів", - цитують "Українські новини" слова Порошенка.

Він наголосив, що ухвалення необхідних законів може дозволити українцям вже у 2016 подорожувати до країн ЄС без віз.

Як повідомлялося раніше, нещодавно комітету Верховної Ради з питань запобігання й протидії корупції не вистачило одного голосу, аби рекомендувати нардепам скасувати норму держбюджету про відстрочку до 2017 року введення електронного декларування доходів чиновників.

Згідно із скандальною поправкою до держбюджету декларування всіх активів в електронному вигляді відклали, однак воно необхідне для безвізового режиму з ЄС.

14 січня, Петро Порошенко пообіцяв, що особисто найближчим часом ініціює кілька законопроектів, які пришвидшать скасування віз для українців. В тому числі, щодо скасування скандальної поправки до бюджету.

У вівторок, 26 січня, народні обранці не змогли внести поправку на порядок денний.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація