Порошенко пообіцяв підписати закон про деокупацію Донбасу

Порошенко пообіцяв підписати закон про деокупацію Донбасу

Фото: Reuters

За словами президента, він поставить свій підпис під документом, щойно закон надійде з парламенту.

Президент України Петро Порошенко запевнив, що підпише закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях", щойно він надійде з Верховної Ради.

Про це він заявив під час урочистостей з нагоди Дня соборності, пише УНІАН.

"Хочу чітко заявити – я підпишу його, щойно він надійде з українського парламенту, з Верховної Ради… Цей закон фіксує право України на самооборону відповідно до 51-ї статті Статуту ООН і деталізує механізм його реалізації", - наголосив він.

За словами Порошенка, закон підтверджує пріоритетність мирного, політико-дипломатичного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, у четвер, 18 січня, Верховна Рада ухвалила закон про деокупацію Донбасу "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях". Перед цим народні депутати два дні розглядали близько 600 правок до документа. Він офіційно визнає Росію агресором.

Своєю чергою ватажок "ДНР" Олександр Захарченко вважає, що прийняття Верховною Радою закону про деокупацію Донбасу обернеться ескалацією збройного конфлікту.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація