Порошенко посмертно присвоїв нове звання героїчному полковнику, який загинув від рук терористів

Порошенко посмертно присвоїв нове звання героїчному полковнику, який загинув від рук терористів

Ім’я Ігоря Момота буде присвоєне одній з прикордонних застав України. / Фото: dpsu.gov.ua

Полковник Ігор Момот пройшов війну в Афганістані.

Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв військове звання генерал-майора заступнику начальника Східного регіонального управління ДПСУ полковнику Ігорю Момоту. Про це ТСН повідомили у прес-службі глави держави.

Глава держави особисто повідомив вдові Ігоря Момота Надії Валентинівні про присвоєння військового звання її чоловікові. Президент висловив їй глибокі співчуття. Петро Порошенко підкреслив, що звання генерала повинно асоціюватись зі словом "герой", а не зі словом "корупція".

"Саме таким був Ігор Момот. Його подвиг – це приклад патріотизму, на якому буде вчитись вся країна", - сказав Глава держави. Президент зазначив, що ім'я Ігоря Момота буде присвоєне одній з прикордонних застав України.

Глава держави наголосив, що загиблий герой пройшов війну в Афганістані і був справжнім бойовим офіцером.

Після ускладнення ситуації на українсько-російському кордоні полковник Ігор Момот особисто сформував та очолив мотоманеврену групу навчального центру підготовки прикордонників. Ця група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках Донецької та Луганської областей. Під час виконання завдань підрозділ під командуванням Ігоря Момота неодноразово вступав в бій з незаконними військовими формуваннями, а також керував діями мотоманевреної групи в районах населених пунктів Дмитрівка, Маринівка та Амвросіївка Донецької області.

11 липня 2014 року терористи завдали вогневого удару із установки залпового вогню "Град" по позиціях підрозділу тактичного угрупування "Кордон" у Луганській області. В результаті обстрілу полковник Ігор Момот загинув.

Нагадаємо, що загиблий під час обстрілу із "Граду" полковник міг працювати в штабі, але попросився на передову

Повʼязані теми:

Наступна публікація