На Донбасі вводяться військово-цивільні адміністрації - Порошенко

На Донбасі вводяться військово-цивільні адміністрації - Порошенко

Порошенко розповів, для чого на Донбасі були здійснено владні зміни / Фото: Aaron Gold/about.com

Президент провів зустріч із очільниками фракцій коаліції у Раді.

Президент Петро Порошенко роз'яснив представникам фракцій парламентської коаліції результати засідання РНБО від 25 січня, на якому, зокрема, ухвалили створення військово-цивільних адміністрацій на Донбасі.

Про це повідомили у прес-службі президента.

"Пропонується режим, коли до місцевих виборів працюватимуть військово-цивільні адміністрації в районах та містах, яким перейдуть всі повноваження місцевого самоврядування до обрання повноправних представницьких органів, які будуть діяти після виборів", - наголосив Порошенко.

За словами президента, призначатися зможуть не лише військові, але і цивільні люди, які мають господарчий досвід і можуть відповідати за вирішення безпекових та гуманітарних проблем людей, які живуть на звільнених територіях.

Він також додав, що таким чином пропонується "вирішити питання відсутності влади на звільнених територіях, коли фактично втекли всі обрані депутати місцевих рад, які займали сепаратистські позиції, скоювали злочини, переховуються від правосуддя та думають, що таким чином будуть протидіяти українській владі для відновлення ефективності дій".

Водночас Порошенко заявив, що наразі в багатьох містах, які постраждали від постійних обстрілів, дуже складна гуманітарна ситуація.

До того ж прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який також був присутнім на зустрічі, повідомив про рішення Кабміну ввести режим надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей, а також підвищити режими реагування на надзвичайні ситуації до категорії "режимів повної готовності" по всій території України.

Також відсьогодні почалась інвентаризація всіх об'єктів цивільного захисту населення

Нагадаємо, раніше Порошенко назвав російські гумконвої квазідопомогою, яка складається з палива для танків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація