Порошенко привітав надання Україні статусу країни-аспіранта НАТО і розповів про наступну амбіцію

Порошенко привітав надання Україні статусу країни-аспіранта НАТО і розповів про наступну амбіцію

Фото: Reuters

Президент назвав рішення Альянсу визнанням реального стану відносин з Україною.

Наступний крок України на шляху до вступу до НАТО - План дій щодо членства.

Про це президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи рішення щодо надання Україні статусу країни-аспіранта.

"Вітаю важливе довгоочікуване та логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу! Це стало визнанням реального стану наших відносин з НАТО. Вдячний за тверду позицію підтримки України, для якої одним з ключових пріоритетів національної безпеки є досягнення критеріїв членства в Альянсі", - зазначив він.

За словами Порошенка, саме про це йшлося під час його останньої зустрічі з Генеральним секретарем НАТО у Мюнхені, а також нещодавньої телефонної бесіди з віце-президентом США.

"Наша наступна амбіція - План дій щодо членства (ПДЧ) для України. Саме цьому був присвячений мій лист Єнсу Столтенбергу в лютому 2018 року, де з посиланням на статтю 10 Договору про заснування НАТО мною було офіційно зафіксовано прагнення України стати членом Альянсу. Тиха дипломатія з просування наших принципових позицій, про що домовлено з нашими партнерами, дає свої вагомі результати", - додав президент.

Вітаю важливе довгоочікуване та логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу! Це стало...

Опубликовано Петро Порошенко 10 марта 2018 г.

Нагадаємо, раніше Північноатлантичний Альянс визнав прагнення України стати повноцінним членом організації і надав їй статус країни-аспіранта.

Повʼязані теми:

Наступна публікація