Порошенко призначив нового керівника Національної гвардії України

Порошенко призначив нового керівника Національної гвардії України

Президент України Петро Порошенко і командувач Нацгвардії Юрій Аллеров / Фото: Сайт президента України

Юрій Аллеров був одним із тих, хто працював над створенням Нацгвардії.

Новим командувачем Нацгвардії України став генерал-лейтенант Збройних сил України Юрій Аллеров. На цю посаду його призначив президент Петро Порошенко.

Новопризначеного командувача Нацгвардії Порошенко представив сьогодні в Харкові, в Національній академії Національної гвардії України.

Аллеров був одним із тих, хто працював над створенням Нацгвардії. Порошенко підкреслив, що знає нового очільника гвардійців як справжнього воїна, який гідно проявив себе у найважчі періоди проведення АТО, передає прес-служба глави держави.

"Останній раз у нас відбувалися непрості розмови і на Сарматі, і в Артемівську після виходу з Дебальцевого. Я бачив впертість і патріотизм цього генерала, який стоїть горою за своїх солдат, але разом з тим зробить все, щоб виконати наказ командувача і захистити Україну. Я пишаюся такими генералами як Юрій Аллеров і впевнений, що цей вибір буде підтриманий всіма нацгвардійцями", – сказав президент, підписуючи указ про призначення.

"Намагатимусь зробити все можливе, щоб Національна гвардія не підвела вас, свій народ", - сказав Аллеров.

Першим керівником відновленої в 2014 році Нацгвардії був Степан Полторак, який нині є міністром оборони України. Після нього були лише тимчасові виконувачі обов'язків керівника НГУ – генерал-лейтенант Олександр Кривенко, а до останнього часу – генерал-лейтенант Микола Балан.

Нагадаємо, Порошенко дозволив іноземцям служити у Нацгвардії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація