Порошенко прогнозує, що РФ заплатить високу ціну за свою агресію

Порошенко прогнозує, що РФ заплатить високу ціну за свою агресію

Я вважаю, що Росія отримає зовсім інший результат - Порошенко / Фото: Сайт президента України

Петро Порошенко також охарактеризував ситуацію в Сирії як "повну дестабілізацію" внаслідок втручання російських військових.

Президент України дав інтерв'ю британській телерадіокомпанії ВВС, в якому поділився своїми думками щодо російської агресії в Сирії, результатами Паризької зустрічі "Нормандської четвірки" та охарактеризував поточну ситуацію на Донбасі.

Відповідаючи на питання журналіста ВВС стосовно свого бачення яку ціль переслідує Путін в сирійському конфлікті, президент України зазначив: "Це абсолютно зрозуміло. Він хоче досягнути глобальної дестабілізації так само, як рівно 18 місяців тому, коли російські солдати з'явилися в Криму та розпочали "розкачувати" ситуацію і анексували Крим в стилі аншлюсу 1938 року, так само, як рівно 15 місяців тому, коли російські військові з'явилися на Донбасі...І зараз вони з'явилися в Сирії. Ціль – та ж сама. Втрачаючи економічну змагальність, внутрішню підтримку та внутрішню стабільність, Росія намагається дестабілізувати глобальну безпеку та порядок", - сказав Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що від самого початку російської агресії, Україною були представлені незаперечні докази присутності в Україні російських регулярних військ, які діяли разом з терористами, яких підтримувала Росія постачанням важкої військової техніки, танків, ПЗРК, систем реактивного залпового вогню тощо.

"Після російської агресії в Криму і на Донбасі була повністю зруйнована післявоєнна система безпеки в світі, яка заснована на Статуті Організації Об'єднаних націй і ефективному функціонуванні Ради безпеки ООН",- сказав Президент України. Петро Порошенко також охарактеризував ситуацію в Сирії як "повну дестабілізацію" внаслідок втручання російських військових. "Я вважаю, що Росія отримає зовсім інший результат. Так само, як ми продемонстрували дієвість нашої координації з Європою, Сполученими Штатами і всіма трансатлантичними партнерами і зупинили російську агресію, і ефективним механізмом санкцій "попросили" Росію заплатити за абсолютно безвідповідальну, агресивну поведінку щодо України", - зазначив президент.

Нагадаємо, що Порошенко заявив, що Путін хоче "глобальної нестабільності".

Повʼязані теми:

Наступна публікація