Порошенко прокоментував судовий позов групи "1+1 медіа"

Порошенко прокоментував судовий позов групи "1+1 медіа"

Фото: УНІАН

Президент поскаржився, що йому важко судитися в Україні.

Президент України Петро Порошенко вважає, що виграє суд за позовом групи "1+1 медіа".

Про це він заявив під час дискусії з представниками громадянського суспільства на "Суспільному телебаченні".

"Дуже важко з каналом "1+1" судитися в суді першої інстанції. Навіть президенту. Але ми виграємо", - наголосив він.

За словами Порошенка, він уже має необхідний досвід під час судового процесу проти ВВС у Лондонському суді.

"Причому я наголошую, що простіше це зробити в Лондонському суді, ніж в українському", - додав він.

Зазначимо, група "1+1 медіа" подала на Порошенка до суду позов із проханням визнати недостовірними та такими, що порушують ділову репутацію, низку інформаційних повідомлень, які були поширені українським президентом. Компанія оцінила моральну шкоду в один мільйон гривень, який буде перераховано у фонд допомоги армії "Повернись живим".

Нагадаємо, раніше BBC перепросила і погодилася виплатити відшкодування президентові України Петру Порошенку. Вибачення стосується "некоректного матеріалу, в якому йшлося про те, що сторона Петра Порошенка заплатила гроші за те, аби продовжити його зустріч з Дональдом Трампом". ВВС, за словами Порошенка, має компенсувати 160 тисяч фунтів.

Як відомо, в статті ВВС йшлося про те, що зустріч президентів США Дональда Трампа та України Петра Порошенка в червні 2017 року була організована за великі гроші. В розслідуванні ВВС з посиланням на джерела повідомлялося, що спочатку зустріч Порошенка й Трампа планувалася короткою. Київ хотів більше часу на переговори. Тому, мовляв, підключили неофіційні канали – вийшли на адвоката Трампа Майкла Коена, який за своє сприяння в проведенні розширених переговорів нібито отримав від 400 до 600 тисяч доларів. 

Адміністрація президента України назвала цю інформацію фейком. В Адміністрації наголосили, що зустріч була організована винятково дипломатичними шляхами, зокрема за допомогою посольства України в США. 

7 лютого суд у Лондоні почав розглядати позов Порошенка про наклеп проти ВВС. Суддя визнав матеріал однобоким.

Повʼязані теми:

Наступна публікація