Порошенко прокоментував заборону Меджлісу: злочине рішення, на яке має відреагувати весь світ

Порошенко прокоментував заборону Меджлісу: злочине рішення, на яке має відреагувати весь світ

Фото: Сайт президента України

Президент засудив заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Президент Європейської Ради підтвердив солідарність Євросоюзу з Україною та готовність надавати всебічну підтримку нашій державі у питанні подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Глава держави подякував президенту Європейської Ради за додатковий внесок ЄС у розмірі близько 20 млн євро до фонду рахунку ядерної безпеки для завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива.

Президент засудив заборону Меджлісу кримськотатарського народу, назвавши її злочинним рішенням, на яке повинен відреагувати весь цивілізований світ.

Петро Порошенко та Дональд Туск також обговорили часові рамки запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України, а  також підготовку заходів політичного діалогу на найвищому рівні на ближчу перспективу.

Нагадаємо, так званий "Верховний суд Криму" визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність в Росії. "Прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила, що Меджліс веде антиросійську діяльність на догоду Заходу.

Заступник голови Меджлісу Наріман Джелял запевнив, що Меджліс продовжить свою діяльність за межами окупованого півострова.

Водночас лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Меджліс кримських татар переходить у надзвичайний режим діяльності

Суд заборонив Меджліс на території Росії

Суд заборонив Меджліс на території Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація