Порошенко проводить зустріч з представниками УПЦ МП - джерела

Порошенко проводить зустріч з представниками УПЦ МП - джерела

Фото: Сайт президента України

Захід відбувається в "Українському домі".

Президент України Петро Порошенко проводить зустріч з представниками Української православної церкви Московського патріархату.

Цю інформацію ТСН підтвердили джерела.

Зустріч відбувається в "Українському домі".

Українська служба Бі-бі-сі із посиланням на власні джерела повідомляє, що на закриту зустріч із президентом прибули щонайменше три ієрархи УПЦ МП.

Раніше повідомлялося, що зустріч між президентом України Петром Порошенком та єпископами УПЦ Московського патріархату, яка мала відбутися 13 листопада, скасували. Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділення УПЦ МП архієпископ Клімент розповів, що спочатку місце зустрічі перенесли з Києво-Печерської лаври в будівлю Українського дому. А потім стало відомо, що вона взагалі не відбудеться.

Архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря зі свого боку повідомив, що запрошені на зустріч архієреї "сидять за зачиненими дверима в Лаврі". Він додав, що "зранку збирався Синод МПвУ з очевидним натяком: хто з архієреїв не підкориться розпорядженням Митрополії (по факту ж - інструкціям з Москви) - той рішенням Синоду сьогодні ж позбудеться посади". 

На Банковій наголошують, що Порошенко залишається відкритим для діалогу з представниками Української православної церкви Московського патріархату. Президент кілька тижнів тому ініціював зустріч з усіма архієреями Московського патріархату в Україні та запросив їх до "Українського дому". "Але той, хто не хоче результату, шукає причин для відмови. Так і велика частина архієреїв УПЦ (МП) почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить", – пояснили в адміністрації. 

Зустріч Порошенка та єпископів УПЦ МП скасували

Зустріч Порошенка та єпископів УПЦ МП скасували

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація