Порошенко розповів, чим закінчилися довгі переговори у Мінську

Порошенко розповів, чим закінчилися довгі переговори у Мінську

Україна та Росія домовилися провести консультації між генштабами / Фото: Reuters

Сторони дійшли згоди по деяких питаннях.

Україна та Росія почнуть проводити консультації між прикордонними відомствами і генштабами обох країн з метою врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це за підсумками візиту до Мінська повідомив журналістам президент України Петро Порошенко.

"Ми домовилися, що негайно почнуться консультації прикордонників, метою яких буде забезпечити реалізацію цієї вимоги (встановлення контролю на кордоні України і РФ)", - сказав Порошенко.

За словами українського президента, будуть проведені консультації між начальниками генштабів двох країн "для забезпечення передумови мирного процесу на Донбасі".

Крім того, Порошенко зазначив, що основною темою переговорів у Мінську  було мирне врегулювання ситуації на Сході України. 

"Можу сказати, що логіка мирного плану нарешті була підтримана всіма без вийнятку главами держав", - наголосив український президент.

Також в ході зустрічей було досягнуто домовленості активізувати роботу контактної групи за участю ОБСЄ з врегулювання ситуації на Донбасу

"Буде розроблена на базі мирного плану "дорожня карта", можливо, через тристоронню контактну групу проведемо консультації, щоб якомога швидше вийти на режим припинення вогню, який буде забезпечений представниками моніторингової місії ОБСЄ", - сказав Порошенко, та підкреслив, що режим припинення вогню має носити виключно двосторонній характер.

Як вже раніше повідомлялося, в МЗС розповіли про "складну, але цікаву" дискусію між Порошенком та Путіним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація