Порошенко розповів Помпео, як Україна буде відповідати на захоплення катерів Росією

Порошенко розповів Помпео, як Україна буде відповідати на захоплення катерів Росією

Фото: Сайт президента України

Співрозмовники узгодили кроки для подальшої протидії російській агресії.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з державним секретарем США Майклом Помпео, під час якої проінформував про запровадження воєнного стану в Україні.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Порошенко розповів Помпео про захоплення Росією українських катерів в акваторії Керченської протоки і про кроки України у відповідь на цей акт агресії, зокрема запровадження воєнного стану.

Український лідер назвав дії Росії абсолютно неприйнятними і заявив, що вони мають отримати "найжорсткішу реакцію міжнародної спільноти", в тому числі посилення санкцій проти Москви.

Порошенко і Помпео скоординували кроки для подальшої протидії російській агресії проти України, в тому числі в районі Керченської протоки.

Нагадаємо, під час засідання 26 листопада Верховна Рада підтримала введення воєнного стану у прикордонних з РФ та Придністров'ям областях, а також уздовж Чорного та Азовського морів, на 30 діб. 

В ніч проти 26 листопада на засіданні РНБО було запропоновано ввести в Україні воєнний стан, у зв'язку з агресією Російської Федерації в Авзовському морі. 

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні".

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків

ТСН отримала список із 18 прізвищ полонених українських моряків

ТСН отримала список із 18 прізвищ полонених українських моряків

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація