Порошенко розповів про мрію Путіна

Порошенко розповів про мрію Путіна

Фото: Associated Press

На думку президента України, Путін мріє про статус наддержави для Росії та "роз'єднану" Європу.

Президент України Петро Порошенко переконаний, що очільник РФ Володимир Путін свідомий факту того, що втрата України дорівнює краху планів Росії повернути статус наддержави та роз'єднати Європу.

Про це голова української держави заявив 19 лютого під час спеціального засідання Верховної Ради у зв’язку з п’ятими роковинами початку збройної агресії Росії у Києві, передає інформагенція УНІАН.

"Путін прекрасно розуміє, що втрата України означає крах його планів відновити імперію і повернути Росії статус наддержави… Тому й ставки у такій війні надвисокі”, - сказав президент.

На переконання Порошенка, "мрія Путіна – не розділена Україна, а розділена Європа, що зріклася своїх цінностей".

"Мрія Путіна - ослаблена Європа, якій він диктує свої умови. Мрія Путіна – пояс залежних держав-сателітів, чий суверенітет є суто номінальним", - наголосив Петро Порошенко.

Раніше повідомлялось, що президент Порошенко вилетить до Нью-Йорка, де за наполяганням України і за підтримки союзників відбудуться дебати в Генеральній Асамблеї ООН щодо стану справ на окупованих територіях. Також він планує зустрітися з генеральним секретарем ООН.

Російська Федерація втручається у виборчий процес в Україні - Петро Порошенко

Російська Федерація втручається у виборчий процес в Україні - Петро Порошенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація