Порошенко розповів, за яких умов та коли Україна подасть заявку на вступ до НАТО

Порошенко розповів, за яких умов та коли Україна подасть заявку на вступ до НАТО

Фото: УНІАН

Україна готує програму підготовки до альянсу.

Одним із майбутніх пріоритетів для України є вступ до НАТО. Нині проводять підготовчі роботи, реформують армію та переводять її на стандарти альянсу.

"Ми не будемо одразу подавати заявку на членство. Ми побудуємо реальну програму підготовки до вступу в НАТО, програму нашої співпраці, нам потрібно активізувати наші зусилля для досягнення необхідних стандартів, і тут нам необхідна допомога і співпраця з нашими партнерами по НАТО. Ми, наголошую, готові до цього, ми маємо дуже амбітну програму реформування сектора оборони та безпеки, яка розроблена за участю наших партнерів з НАТО. Мета цих реформ – це досягнення відповідності критеріям членства", - сказав президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Києві з генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Водночас вимогою НАТО на членство є саме реформування армії та відповідність її стандартів до тих, що діють в альянсі.

Сьогодні, 10 липня, Україна зустрічає партнерів по НАТО як країна, що законодавчо визначила вступ до альянсу одним з ключових чинників своєї державної політики. Також минуло 20 років підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.

Тим часом в альянсі запевнили, що продовжать співпрацю з Україною в питаннях оборони та економічної реформи.

Нагадаємо, вчора до Києва з візитом прибули члени найвищого керівного органу НАТО – Північноатлантичної ради. Очолює делегацію 29 послів країн-членів альянсу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

6 липня президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України". Згідно з ним, одним з пріоритетів національних інтересів визначено інтеграцію у євроатлантичний безпековий простір з метою набуття членства в НАТО.

Перекриті вулиці та посилена безпека: у столиці очікують на візит Єнса Столтенберга

Перекриті вулиці та посилена безпека: у столиці очікують на візит Єнса Столтенберга

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація