Порошенко сформував делегацію до Гааги на суд за позовом України проти РФ

Порошенко сформував делегацію до Гааги на суд за позовом України проти РФ

Фото: Сайт президента України

Слухання Міжнародного суду ООН відбудуться на початку березня.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення української делегації для участі у слуханнях Міжнародного Суду ООН щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

"Очолила українську делегацію заступник Міністра закордонних справ Олена Зеркаль", - йдеться у повідомленні.

До того ж зазначається, що до складу делегації увійшли: директор департаменту Європейського Союзу МЗС Всеволод Ченцов, заступник генпрокурора Євгеній Єнін, керівник головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації президента Ігор Жовква, керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко та начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

Окремо наголошується, що слухання відбудуться в період від 6 до 9 березня у Гаазі.

Нагадаємо, у Гаазі окупацію Криму Росією визнали міжнародним збройним конфліктом. Прокурор Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда у своєму звіті щодо попереднього розслідування української справи визнала, що "ситуація на території Криму і Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Російською Федерацією".

Одразу після цього Росія відмовилася від участі в Римському статуті Міжнародного кримінального суду. Президент РФ Володимир Путін підписав відповідне розпорядження.

Міжнародний кримінальний суд не виправдав покладених на нього надійзаявили у МЗС Росії з приводу відмови Москви від участі в Римському статуті. "На жаль, Суд не виправдав покладених на нього надій і не став справді незалежним, авторитетним органом міжнародного правосуддя", – заявили російські дипломати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація