Порошенко визначився із термінами люстраційної перевірки високопосадовців

Порошенко визначився із термінами люстраційної перевірки високопосадовців

З 1 грудня 2014 року має розпочатися перевірка голів та членів національних комісій, що здійснюють державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг / Фото: president.gov.ua

Із 1 грудня перевірятимуть голів місцевих державних адміністрацій.

Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження, у якому визначено строки і уповноважені органи для перевірки відповідно до закону "Про очищення влади" (про люстрацію) посадовців, призначення і звільнення яких здійснюється главою держави. А українські судді вимагають переглянути люстраційні закони. 

Про це ТСН повідомили у прес-службі глави держави.

Так, перевірка перших заступників та заступників голови СБУ, начальників відповідних підрозділів центрального управління СБУ, генерального прокурора України буде проведена з 24 листопада 2014 року.

З 1 грудня 2014 року має розпочатися перевірка голів та членів національних комісій, що здійснюють державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, зв'язку та інформатизації, у сфері ринків фінансових послуг, національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, голови служби зовнішньої розвідки України, начальника управління державної охорони України, глави АП України, керівника державного управління справами, голів місцевих державних адміністрацій. Також визначені структурні підрозділи АП, які відповідатимуть за проведення перевірки.

Нагадаємо, що згідно з законом "Про очищення влади", протягом п'яти або десяти років керівні посади не можуть обіймати особи, які займали вищі посади з 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 року.

Нагадаємо, що раніше автомайданівці пішли по столичних судах вимагати люстрації суддів

Повʼязані теми:

Наступна публікація