Порошенко визначився з долею закону про членство України в НАТО

Порошенко визначився з долею закону про членство України в НАТО

Фото: Сайт президента України

Президент підпише документ, але не поспішатиме з поданням заявки до Альянсу.

Говорити про подачу заявки на членство в НАТО передчасно. Про це заявив Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте у Харкові, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Давайте ми сьогодні будемо говорити не про формальну сторону подачі заявки, а про те, що Україні треба зробити для того, щоб реформувати наше державу для того, щоб вона відповіла тим критеріями, які необхідні для членства", - наголосив український лідер. Водночас Порошенко пообіцяв підписати проголосований непередодні Верховною Радою закон про відновлення курсу на ченство у НАТО, оскільки ця депутатська ініціатива була з ним узгоджена.

У намірі реформувати країну до належних стандартів Порошенка підтримала і президент Литви. "Ми говоримо не лише про необхідність подачі офіційної заявки, а й про виконання реформ. Для Литви, наприклад, після подачі заявки пройшло майже 10 років дуже складних реформ, і сам процес був надзвичайно важливим. Ці реформи потрібні не для когось, не для нас, а для вас, для ваших людей", - наголосила Грібаускайте.

Порошенко висловив свою думку щодо відновлення курсу на вступ до НАТО

Порошенко висловив свою думку щодо відновлення курсу на вступ до НАТО

Повʼязані теми:

Наступна публікація