Порошенко розкрив таємницю про перше припинення вогню на Донбасі: "Десантники повертались із рейду"

Порошенко розкрив таємницю про перше припинення вогню на Донбасі: "Десантники повертались із рейду"

Фото: УНІАН

За інформацією Петра Порошенка, росіяни і бойовики не розуміли, хто проти них веде бої.

Рішення про припинення вогню, про що було нібито домовлено між українськими перемовниками у Мінську та терористами "Л/ДНР", було ухвалено на саміті НАТО у Вельсі.

Про це вперше повідомив експрезидент України Петро Порошенко в інтерв’ю УП.

За його словами, це було "диво". "Ніхто не вірив тут у нас, коли я їхав на саміт НАТО, що нам вдасться підписати і зупинити російський наступ. Ми застосовували час, відколи почали діяти Мінські домовленості… Чому Мінські домовленості почали діяти не з 12 години ночі, не з десятої, не з дванадцятої години дня, а з вісімнадцятої? Знаєте чому? Тому що десантники 95-ї і 79-ї під керівництвом Муженка і Забродського мали повернутися з рейду", - розповів він.

Порошенко уточнив, що, якби не було цього рейду, то, можливо, і Мінська би не було. "Бо вони (росіяни) не розуміли, які у нас сили в тилу, і постійно отримували інформацію про те, що підрозділи російської армії ведуть бої з невідомо звідки з’явившимися українськими десантниками. На 18 годину вони (українські військові) вийшли за лінію зіткнення і вступив у дію Мінськ", - додав експрезидент.

При цьому він зазначив, що, коли українці виходили з Дебальцевого Донецької області, він пережив таку ніч, яку б не побажав нікому іншому. "На ФБ  (Семена) Семенченка було оприлюднено детальний маршрут виходу. Жах! Бо вскрили "цілком таємний" наказ про вихід, передали Семенченку і той виставив на ФБ. І ти сидиш і думаєш – ну, як?! І треба зараз вночі, без засобів зв’язку, бо повне радіомовчання, змінювати маршрути для того, щоб врятувати людей. Це важко. Тут в Бога повіриш. Якщо згадати, з чого ми почали, через що пройшли і хтось буде мати сміливість сказати, що це є поразка, я точно з цим не погоджуся", - констатував Петро Порошенко, заявивши, що плани Володимира Путіна щодо знищення України, були зруйновані. 

Нагадаємо, у ніч проти 21 липня 2019 року між українськими військовими та бойовиками, яких підтримує Росія, оголошено стале "хлібне" перемир'я, про що було домовлено на перемовинах у Мінську. Цей режим діятиме уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях. Він передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Уранці 21 липня в районі міста Щастя Луганської області у результаті вибуху невідомого пристрою загинули двоє військових і отримали поранення ще двоє. На інцидент вже відреагував президент Володимир Зеленський, який повідомив про початок розслідування обставин смерті бійців. 

У Мінську домовилися про розміновування територій навколо моста у Станиці Луганській

У Мінську домовилися про розміновування територій навколо моста у Станиці Луганській

Повʼязані теми:

Наступна публікація