Порошенко вшанував жертв теракту у Франції, висловивши надію на швидке затримання бойовиків

Порошенко вшанував жертв теракту у Франції, висловивши надію на швидке затримання бойовиків

Порошенко вшанував жертв теракту у Франції

Україна солідарна з Францією в її боротьбі з терором, наголосив президент.

Президент Петро Порошенко заявляє, що не бачить різниці поміж терористичними атаками бойовиків на Донбасі з вбивством журналістів французького тижневика Charlie Hebdo.

Про це глава держави сказав журналістам після того, як в приміщенні посольства Франції в Україні залишив свій запис у книзі співчуття, вшанувавши пам'ять жертв теракту, скоєнного 7 січня в редакції тижневика Charlie Hebdo, передає УНІАН.

За словами, Порошенка "особливо вразила реакція всього світу і французького народу зокрема, коли в перші години після терористичної атаки сотні тисяч французів, парижан, тих, хто в той час були у Франції, вони вийшли на вулиці для того, щоб продемонструвати свою готовність боротися з тероризмом і свою толерантність, свою систему цінностей, які вони поділяють".

Також український президент висловив надію на те, що французькі силовики швидко завершать операцію зі звільнення заручників, а особи, які розстріляли працівників тижневика Charlie Hebdo, будуть притягнуть до відповідальності.

"Україна вдячна Франції за її допомогу, за її солідарність в боротьбі з тероризмом на українській землі, і Україна солідарна з Францією в її боротьбі з терором. Саме в ці хвилини відбувається операція зі звільнення заручників, і ми молимося за життя жінки, яка опинилася в заручниках. Ми сподіваємось, що ця операція дуже швидко завершиться, і терористи будуть притягнуті до відповідальності", - наголосив глава української держави.

Нагадаємо, 7 січня терористи увірвалися до редакції Charlie Hebdo в Парижі та відкрили вогонь по людях, які там знаходилися. Нападникам вдалося втекти з місця події на автомобілі.

Загалом в редакції журналу та поблизу неї терористи розстріляли 12 осіб - співробітників тижневика та поліцейських.

Поліція одразу кинулася переслідувати двох підозрюваних - братів Саїда та Шерифа Куаші. Проте  зловмисники змінювали автомобілі та втекли від правоохоронців. 9 січня вони захопили будівлю за 40 км від Парижу, де утримують заручницю. Вони заявили, що не мають намірів здаватися.

Після цього на сході Парижу ще один терорист захопив заручників, вбивши при цьому людей. 32-річний Амеді Кулібалі діяв разом зі спільницею. Він висунув свою єдину вимогу - звільнення братів Куаші, вбивць 12-х осіб у редакції Charlie Hebdo.

Повʼязані теми:

Наступна публікація