Порошенко вже написав новий законопроект про покарання за незаконне збагачення

Порошенко вже написав новий законопроект про покарання за незаконне збагачення

Фото: Associated Press

Він доручив негайно внести його до парламенту.

Президент України Петро Порошенко підписав новий законопроект про передбачення покарання за незаконне збагачення та доручив внести його до парламенту.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Підписав та даю доручення зареєструвати президентський законопроект про передбачення покарання для чиновників за незаконне збагачення, в якому враховані усі зауваження суду", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що надав законопроекту статус невідкладного.

Окрім цього, Порошенко висловив сподівання, що законопроект підтримають депутати.

"Дуже сподіваюсь, що у народних депутатів вистачить політичної волі і мужності підтримати законопроект президента. Надаю йому статус невідкладного", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Конституційний Суд України визнав статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення "такою, що не відповідає Конституції України (є неконституційною)". Зазначимо, що саме впровадження статті про незаконне збагачення у 2015 році було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов’язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

Рішення КС одразу розкритикували різні політичні сили. Водночас президент Петро Порошенко пообіцяв після оприлюднення рішення щодо статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення внести до Верховної Ради новий законопроект щодо відповідальності чиновників за незаконне збагачення. Він пообіцяв, що проект закону у новій редакції буде виписаний так, "що комар носа не підточить".

Всі справи, порушені проти можновладців про незаконне збагачення, будуть закриті - НАБУ

Всі справи, порушені проти можновладців про незаконне збагачення, будуть закриті - НАБУ

Повʼязані теми:

Наступна публікація