Порошенко задоволений обговоренням надання Україні летальної зброї та іншої підтримки від США

Порошенко задоволений обговоренням надання Україні летальної зброї та іншої підтримки від США

Фото: Reuters

Президент провів зустріч з міністром оборони Сполучених Штатів.

Президент України Петро Порошенко обговорив з міністром оборони США Джеймсом Меттісом питання розширення оборонних можливостей України. Про це глава держави повідомив після зустрічі з американським міністром, передає УНІАН.

"Ми дійсно, ще під час мого візиту (до США), домовилися про те, що в нас буде дуже активний діалог щодо забезпечення оборонних можливостей України. Це стосується не тільки і не стільки постачання летального озброєння, а й забезпечення і збільшення оборонних можливостей (Збройних сил України), включаючи і засоби радіоелектронної боротьби, засоби, які збільшують ефективність дій наших Збройних сил в оборонній сфері", - зазначив глава держави.

Втім, подробиць переговорів глава держави не повідомив, лише окреслив, що розмова була плідною.

"Обговорення цих питань до прийняття остаточного рішення потребує тиші, я сьогодні не хотів би коментувати ці питання, але можу сказати, що обговореннями, нашою дискусією я, як президент України, задоволений", - наголосив Порошенко.

Візит Міністра оборони США Джеймса Меттіса надзвичайно важливий і для України, і для нашої спільної боротьби за цінності Вільного Світу. Під час переговорів з Джеймсом Меттісом ми розглянули питання протидії агресії Росії проти України. Це ключова тема і наш спільний виклик. А головне – ми скоординували наші підходи до того, як діяти далі з метою відновлення територіальної цілісності та суверенітету України. Вдячний пану Меттісу за вчасний візит та рішучу налаштованість і надалі розвивати наше співробітництво.

Опубліковано Петром Порошенком 24 серпня 2017 р.

Своєю чергою Меттіс заявив, що у США активно вивчають питання щодо надання Україні оборонного озброєння.

"Оборонне озброєння не є провокативним засобом, якщо ви не агресор", - зазначив голова оборонного відомства США. Водночас він висловився за збереження конфіденційності щодо переговорів з Порошенком у цьому питанні.

Нагадаємо, напередодні до Києва прибув міністр оборони США Джеймс Меттіс, він мав обговорити з українською владою, зокрема, надання летальної зброї. У Держдепі наголошують, що рішення ще не ухвалене. Перед зустріччю у Адміністрації президента Меттіс взяв участь у параді до Дня Незалежності України та отримав позитивні враження від дійства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація