Порошенко закликав активізувати діяльність Червоного Хреста для захисту прав політв’язнів в РФ

Порошенко закликав активізувати діяльність Червоного Хреста для захисту прав політв’язнів в РФ

Фото: УНІАН

На його думку, представники Міжнародного комітету Червного Хреста повинні отримати можливість відвідувати заручників і забезпечувати гуманітарну допомогу.

Президент України Петро Порошенко виступив за активізацію діяльності  Червоного Хреста по захисту прав незаконно ув’язнених українців в РФ та на тимчасово окупованих територіях.

Про це він повідомив на власній сторінці у Facebook.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста відіграє важливу роль у координації питання звільнення українських політв’язнів та...

Опубліковано Петром Порошенком 10 червня 2018 р.

Міжнародний комітет Червоного Хреста відіграє важливу роль у координації питання звільнення українських політв’язнів та заручників.

"З принцесою Софією, яка очолює Червоний Хрест Ліхтенштейна, домовились про те, що вона підніме у Женеві питання про активізацію діяльності Червоного Хреста по захисту прав ув’язнених українців в РФ та на тимчасово окупованих територіях", - зауважив президент.

На його думку, представники Міжнародного комітету Червного Хреста повинні отримати можливість відвідувати наших заручників і забезпечувати гуманітарну допомогу.

Він нагадав, що напередодні доручив уповноваженому ВР з прав людини Людмилі Денісовій активізувати співпрацю з Червоним Хрестом і особисто відвідати українських полів’язнів в'язницях Росії та на окупованих нею територіях Донбасу і Криму.

Також у дописі згадується акція #LetMyPeopleGo! і опубліковані фото чотирьох незаконно утримуваних Росією громадян України, які оголосили протестні голодування: Володимир Балух - голодує 82 дні, Олег Сенцов - голодує 28 днів, Олександр Шумков - голодує 7 днів та Станіслав Клих - три дні голодування.

Сенцова перевели в санітарну частину і надали окрему палату

Сенцова перевели в санітарну частину і надали окрему палату

Нагадаємо, 25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. 

28 травня у Федеральній службі виконання покарань заявили, що Сенцов погодився на підтримувальну терапію. Цю інформацію підтвердив адвокат українця Дмитро Дінзе.  

31 травня Ксенія Собчак повідомила, що мала розмову відеозв'язком із Сенцовим. Він виглядав худим та блідим, у нього випали два зуби через голодування.   Лікарі, які стежать за станом здоров'я  політв’язня, попередили, що після 30 дня його голодування йому почнуть заливати до носа поживну суміш  

Повʼязані теми:

Наступна публікація