Порошенко закликав до негайного перезавантаження уряду

Порошенко закликав до негайного перезавантаження уряду

Порошенко хоче провести ротації у Кабміні / Фото: Reuters

Посли "Великої сімки" обговорили із президентом політичну кризу та ситуацію на Донбасі. 

Президент України Петро Порошенко за результатами зустрічі із послами країн "Великої сімки" та ЄС наголосив, що Кабінет міністрів потребує негайних змін.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

При цьому, український лідер наголосив, що "міністри-реформатори та їхні команди мають залишитися".

Посли іноземних країн, своєю чергою, наголосили на необхідності збереження єдності української влади в умовах агресії з боку Росії.

Також Порошенко повідомив дипломатам про невиконання Мінських угод російською стороною та закликав країни-партнери продовжити тиск на Росію через санкції.

Зустріч проводилася за участі прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана. 

Нагадаємо, 3 лютого глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус заявив про відставку. За його словами, одна з причин відставки – Ігор Кононенко. Міністр заявив, що протягом року Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора Укртрансаміаку. Одразу після заяви Абромавичуса, посли країн Євросоюзу, США та Канади висловили глибоке розчарування відставкою. Про це йшлося у спільній заяві, оприлюдненій на сайті посольства Німеччини.

У заяві наголошувалося, що впродовж минулого року Абромавичус і його команда досягли важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викоріненні хронічної корупції, приведенні України у відповідність до вимог програми МВФ і сприянні формування більш відкритої та прозорої влади.

Водночас після заяви Абрамовичуса про відставку з міністром зустрівся президент України Петро Порошенко. Після зустрічі глава держави сказав, що Абромавичус має залишитись працювати в уряді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація