Порошенко закликав кожну область долучатися до будівництва оборонних укріплень

Порошенко закликав кожну область долучатися до будівництва оборонних укріплень

Порошенко провів нараду з питань оборони / Фото: Reuters

Президент провів нараду з питань оборони.

Сьогодні президент Петро Порошенко провів нараду з головами облдержадміністрацій, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, керівниками силових структур, міністерств та відомств щодо забезпечення мобілізації, демобілізації військових та спорудження фортифікаційних споруд вздовж лінії оборони.

Про це передає прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що, незважаючи на неухильне виконання Україною Мінських домовленостей, є необхідність координації зусиль з проведення мобілізації, яка має забезпечити та посилити обороноздатність країни.

"Процес, який розпочався рівно місяць тому в Мінську, ні в якому разі не повинен ні у кого створити ніяких ілюзій, що загроза відійшла або зменшилась. Ситуація потребує чітких і скоординованих дій, які різко збільшать обороноздатність Збройних сил, можливості оборони нашої держави", – сказав президент.

Глава держави відзначив високий рівень виконання мобілізаційних завдань у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, Київській, Рівненській областях.

На переконання Порошенка, не менш важливим для укріплення оборонних можливостей є і процес демобілізації.

"В умовах, коли цілий рік мобілізовані, особливо під час першої хвилі мобілізації, перебувають в окопах, значна частина яких взагалі без ротації, це створює відповідний психологічний клімат. Ми маємо забезпечити ефективне відведення частини підрозділів, демобілізацію", – підкреслив він.

Порошенко наголосив на необхідності забезпечення ефективної реабілітації тих, хто повертається з зони бойових дій.

"Маємо обговорити ті завдання, які лягають на плечі уряду, урядової агенції з питань ветеранів, Міністерства соціальної політики, обласних державних адміністрацій, військкоматів, а також можливості швидкого повернення, у разі необхідності, наших героїв, воїнів, які мають надзвичайно важливий бойовий досвід, до строю", – зауважив президент.

Глава держави наголосив на важливості спорудження ефективної лінії захисту.

"Уже з урахуванням нашого досвіду, найкращих зразків проектів фортифікаційних споруд, бліндажів, розташування опорних пунктів, маємо побудувати в найкоротші терміни високоефективну, глибокоешеловану оборону", – підкреслив Порошенко.

Він додав, що кожен регіон має долучитися до спорудження укріплень.

"Кожна область має зробити свій посильний внесок у фортифікаційні роботи, якщо ми не хочемо зустрічати ворога на кордоні у своєму місті", – сказав президент, наголосивши, що за кожною областю буде закріплена частина робіт, за терміни виконання та якість яких вона відповідатиме.

Нагадаємо, Порошенко заявив про постачання летальної зброї з Європи.

Доля президентського бізнесу та фабрики "Roshen" в ексклюзивному інтерв'ю ТСН

Доля президентського бізнесу та фабрики "Roshen" в ексклюзивному інтерв'ю ТСН

Повʼязані теми:

Наступна публікація