Порошенко закликав Могеріні підтримати ініціативи щодо зближення України і ЄС

Порошенко закликав Могеріні підтримати ініціативи щодо зближення України і ЄС

Фото: Сайт президента України

Політики обговорили ситуацію на Донбасі і ініціативу України щодо розгортання миротворчої місії у зоні АТО.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та без пекової політики Федерікою Моґеріні.

Зустріч відбулася у вівторок, 19 вересня, у рамках Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє прес-служба українського президента.

У США розпочинає роботу 72-га Асамблея ООН

У США розпочинає роботу 72-га Асамблея ООН

Порошенко привітав новий рівень взаємодії України з ЄС, зокрема в контексті набуття чинності Угоди про асоціацію та встановленням безвізового режиму. Сторони обговорили також нові стратегічні цілі на шляху європейської інтеграції України.

Порошенко закликав Могеріні підтримати ініціативи української сторони щодо подальшого зближення з ЄС та проведенню ґрунтовних внутрішніх реформ в Україні.

Окрім того, сторони обговорили ситуацію на Донбасі і ініціативу України щодо розгортання миротворчої місії у зоні АТО.

Глава української держави наголосив також, що Україна розраховує на більш дієву підтримку ЄС у питанні звільнення українських політичних в'язнів в Росії та Криму.

Нагадаємо, 18-21 вересня 2017 року президент України Петро Порошенко здійснює робочий візит до Сполучених Штатів Америки з метою участі у 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Петро Порошенко виступить з промовою у ході загальних дебатів ГА ООН, візьме участь у саміті Ради безпеки ООН з питань миротворчості, заходах високого рівня з питань реформування ООН, а також з питання протидії використанню інтернету в терористичних цілях. На полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Глава Української держави проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами країн світу, в тому числі президентом США. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація