Порошенко закликав світ приєднатися до санкційного списку "Савченко-Сенцова"

Порошенко закликав світ приєднатися до санкційного списку "Савченко-Сенцова"

Фото: president.gov.ua

Президент повідомив, що у зоні АТО близько 800 українців зникли безвісти.

Президент України Петро Порошенко у Вашингтоні під час виступу на форумі "Боротьба України за свободу" заявив що на Донбасі у полоні бойовиків перебувають понад 120 українців, близько 800 – зникли безвісти

Як пише УНІАН, за його словами Росія використовує людські життя як розмінну монету.

"Після кількох місяців переговорів, ми досі не можемо повернути більше 120 людей з полону на Донбасі. МКЧХ заборонили відвідувати їх (заручників – ред.), так само як і шукати близько 800 зниклих безвісти", - заявив Порошенко.

Крім того, Порошенко закликає США та ЄС приєднатися до санкційного списку "Савченко-Сенцова" щодо осіб причетних до протиправних дій проти українських політичних в'язнів в Росії. 

"Кремль пішов ще далі. Щонайменше 11 українських громадян стали політичними в'язнями в Росії", – заявив він. 

За його словами фарсові суди, несправедливі вироки і незаконне затримання героя України, народного депутат України Савченко, яка незаконно утримується на території Росії протягом 2 років, Олега Сенцова, Кольченка та багатьох інших є просто жахливим. За словами президента деякі ув'язнені в Росії українці знаходяться в критичному стані.

"Ми затвердили список санкцій щодо осіб, причетних до фарсових судових процесів проти українських політичних в'язнів в Росії, це так званий список "Савченко-Сенцова", який дуже схожий на список Магнітського. Ми очікуємо, що наші американські і європейські партнери приєднаються до цієї ініціативи", - заявив Петро Порошенко.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко сьогодні, 30 березня, постановив увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація