Порошенко запевнив, що не дасть Кремлю розпалити релігійну війну в Україні

Порошенко запевнив, що не дасть Кремлю розпалити релігійну війну в Україні

Фото: Reuters

Президент зазначив, що автокефалія – це основа власного шляху розвитку України та української нації.

Президент Петро Порошенко запевняє, що українська влада не дозволить Кремлю розпалити релігійну війну всередині України

Про це він заявив під час масової молитви за автокефалію на Софійській площі в Києві. 

"Спільна розбудова незалежної церкви не може бути підставою для розбрату, для протистояння, для насильства. Я вже казав, як тільки де побачите людей, які закликатимуть взяти силою лавру, монастир чи храм, знайте, то – московська агентура", - наголосив він.

За словами Порошенка, автокефалія – це основа власного шляху розвитку України і розвитку української нації.

"Ми не дозволимо Кремлю розпалити релігійну війну всередині нашої держави", - резюмував президент.

Вселенський Патріархат остаточно проголосив незаконною московську анексію київської митрополії, здійснену ще наприкінці сімнадцятого століття. Ясно й недвозначно ним заявлено, що Російська Православна Церква не має канонічних прав щодо Православної Церкви в Україні. Я щиро вітаю вас з наближенням автокефалії. Це – велика перемога боголюбивого українського народу над московськими демонами, перемога добра над злом, світла над темрявою. Ми зупинили агресора і зберегли державу. Ми збудувалу боєздатну армію. Ми утверджуємо українську мову - складову сили та успіху нашого народу. Ми за ці місяці ще більше переконалися, що Помісна Церква – запорука незалежності. Державна мова – запорука єдності. А сильна армія – запорука миру.

Опубликовано Петро Порошенко Суббота, 13 октября 2018 г.

Нагадаємо, 11 жовтня, синод Вселенського патріархату схвалив історичне рішення, котре відкриває шлях українським православним до об’єднання та отримання автокефалії. Ієрархам, священству та вірним УПЦ-КП і УАПЦ оголошено про їхню канонічність і повернуто їх до спілкування з православним світом. Свій коментар уже надав предстоятель УПЦ-КП Філарет, якого синод визнав вільним від оголошеної Москвою анафеми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація