Порошенко запевнив, що українці за декілька місяців отримають безвізовий режим

Порошенко запевнив, що українці за декілька місяців отримають безвізовий режим

Фото: Getty Images

Президент звернувся до громадян України щодо безвізового режиму з ЄС.

Європейський союз надасть Україні безвізовий режим через декілька місяців.

Про це президент України Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Безвізовий режим був моїм зобов'язанням перед вами. Позначку "виконано" можна буде поставити за кілька місяців", - заявив він.

За словами Порошенка, на шляху до безвізового режиму країна виконала важку дипломатичну та внутрішньополітичну роботу.

"Пам'ятаю кожний крок на цьому шляху, кожне рішення, практично кожну літеру в безвізовому законодавстві. І взагалі ми виконали план, який містив у собі майже 140 умов. Найголовніші з яких стосуються нової ефективної системи безпеки і боротьби з корупцією. Зокрема все антикорупційне законодавство прийняте як одна з умов скасування віз", - наголосив глава держави.

До того ж він зазначив, що ЄС високо оцінює проведені реформи, які змінили Україну.

Окремо Порошенко подякував Єврокомісії "за це рішення, яке ще більше зближує нас з єдиною європейською родиною", а також Верховній Раді, уряду, дипломатам та громадянському суспільству.

Нагадаємо, Єврокомісія офіційно запропонувала Україні скасування візового режиму. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії. У ЄС оголосили про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України. Відповідно до процедур Євросоюзу, після цього пропозиція ЄК має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту

Повʼязані теми:

Наступна публікація