Порошенко запровадив воєнний стан в Україні від 28 листопада

Порошенко запровадив воєнний стан в Україні від 28 листопада

Фото: Reuters

Президент стверджує, що виконав конституційний обов'язок.

В Україні запроваджено воєнний стан із 28 листопада цього року.

"Як президент і Верховний Головнокомандувач ЗСУ я виконав свій конституційний обов'язок і кілька годин тому своїм указом запровадив воєнний стан на всій території України з 9:00 28 листопада", - наголосив він у телевізійному зверненні.

Воєнний стан діятиме 30 діб. "Я буду пропонувати парламенту запровадити воєнний стан на 30 діб. Для чого? Щоб воєнний стан жодним днем не накладався на початок виборчої кампанії. Щоб ні в кого з тих, хто про свою партію чи свій політичний інтерес печеться більше, ніж про націю, зараз не залишилось жодної підстави для брудних політичних спекуляцій чи інсинуацій. Воєнний стан триватиме 30 днів і завершиться у середині грудня. Саме на початку грудня я внесу проект рішення парламенту про дату президентських виборів, які мають відбутися відповідно до Конституції 31 березня 2019 року. Крапка", - додав глава держави.

"Із всіх опцій, які надає закон "Про правовий режим воєнного стану" до Указу увійшли лише ті, які стосуються головним чином різних військових заходів, які у разі вторгнення дозволять нам швидше мобілізувати всі ресурси, - людські, збройні, фінансові", - сказав президент.

Наразі глава держави очікує на схвалення рішення парламентом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація