Порошенко заявив, що Гонтаревій погрожував Портнов

Порошенко заявив, що Гонтаревій погрожував Портнов

Фото: УНІАН

Підпал будинку колишньої керівниці НБУ він назвав "жахливим".

Колишній президент і лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що ексочільниці Нацбанку погрожував керівник АП часів Януковича Андрій Портнов.

Про це Порошенко заявив у кулуарах парламенту, пише "Новое время".

"Пан Портнов переповнений помстою та реваншем, сам неодноразово зі своєю камарільєю погрожував пані Гонтаревій", - розповів експрезидент.

Він назвав підпал у будинку Гонтаревої "жахливим злочином". "Я повністю поділяю позицію Гонтаревої, що до цього безпосередньо причетні зацікавлені люди у справі "ПриватБанку"", - сказав лідер "Європейської солідарності".

Подібні випадки, переконаний він, негативно позначаються на репутації України: "Влада повинна пройти випробування на те, щоб у нас у країні не повертався бандитизм середини 90-х. Інакше атмосфера безкарності посприяє продовженню цього хаосу".

За словами Порошенка, його політична сила ініціюватиме створення Тимчасової слідчої комісії у Раді у зв’язку з підпалом будинку Гонтаревої.

Нагадаємо, вночі проти 17 вересня було підпалено будинок Гонтаревої під Києвом. Як повідомила ексглава НБУ, у її помешкання кинули пляшки із запальною сумішшю. Будинок згорів вщент.

Напередодні, наприкінці серпня, Валерію Гонтареву на пішохідному переході в Лондоні збив автомобіль. Ексчиновниця отримала переломи кісток стопи і перебуває у лікарні.

Після цього Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань України застосувати до Гонтаревої силовий привід на допит. Ексглава НБУ фігурує у кримінальному провадженні, відкритому 31 липня 2019 року "за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правління Національного банку України, які діяли з метою одержання неправомірної вигоди".

Потім у Києві в ніч проти 5 вересня згорів автомобіль Audi А7, який зареєстрований на невістку Гонтаревої, яку також звуть Валерія. Після цього колишня глава НБУ заявила, що аварію в Лондоні і підпал вважає ланками одного і того ж ланцюга. Тим часом лондонська поліція розцінила наїзд автомобілем на Гонтареву як нещасний випадок.

Національний банк України зі свого боку заявив про тиск на Валерію Гонтареву, а також звернувся до правоохоронних органів з проханням забезпечити проведення оперативного неупередженого розслідування інцидентів та притягнути винних до відповідальності, забезпечити захист життя і здоров'я ексглави НБУ, поточного керівництва та співробітників Національного банку як конституційних прав кожного українця.

12 вересня повідомлялося, що у Києві за місцем прописки колишньої очільниці Національного банку Валерії Гонтаревої проводилися обшуки.

Прокурори та слідчі обговорять хід розслідування підпалу будинку Гонтаревої

Прокурори та слідчі обговорять хід розслідування підпалу будинку Гонтаревої

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація