Порошенко згадав випадок, як Маккейн на нього образився

Порошенко згадав випадок, як Маккейн на нього образився

Фото: Сайт президента України

Президент разом з дипломатами та військовими вшанував пам’ять сенатора.

Президент України Петро Порошенко разом з дипломатами та українськими військовими н на Донеччині вшанував пам’ять американського сенатора Джона Маккейна, який напередодні пішов з життя.

Під час своєї промови президент згадав випадок, як на нього образився Маккейн, коли вони разом поїхали до українських морських піхотинців у Широкине.

"Коли я йому запропонував поїхати разом зі мною і привітати українських морпіхів в Широкине, він переніс свій візит до Грузії і  сказав, що його місце тут, в Україні", - розповів Петро Порошенко.

Коли президент з сенатором під’їжджали до Широкиного, Служба безпеки президента повідомила, що позиції наших морпіхів були обстріляні.

"Я сказав Джону – ти американський сенатор, тобі не обов’язково там бути. Я, як президент маю бути зі своїми воїнами. І це перший раз, коли Джон образився на мене, навіть за те, що я подумав йому це запропонувати", - згадав Порошенко.

"Він казав: Росія заплатить свою велику ціну за цю абсолютно безвідповідальну авантюру. І він все своє життя після цього присвячував тому, щоб захистити Україну і українців", - додав президент.

Нагадаємо, американський сенатор-республіканець Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня, у віці 81 року. Напередодні він вирішив припинити лікування від онкологічної хвороби, котру виявили в нього торік. Близькі Маккейна пояснили, що хвороба ще рік тому розвивалася агресивно, а прогнози лікарів були невтішними. Однак сенатор перевершив очікування медиків і протримався рік.

Джон Маккейн дав ексклюзивне інтерв’ю ТСН

Джон Маккейн дав ексклюзивне інтерв’ю ТСН

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація