Порошенко знову не прийшов на допит до ДБР. Його адвокат повідомив про процесуальні порушення

Порошенко знову не прийшов на допит до ДБР. Його адвокат повідомив про процесуальні порушення

Фото: УНІАН

За словами адвоката, виклик на допит відбувся у невстановлені терміни.

Колишній президент України Петро Порошенко знову не з’явився на допит до Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє директор ДБР Роман Труба у своєму Telegram-каналі.

"Як і передбачалося, п’ятий президент України знову проігнорував допит в ДБР. До речі, направляти повістки тепер стало простіше – ми робимо це через Апарат Верховної Ради України. Сьогодні наші слідчі хотіли отримати покази Петра Порошенка у кримінальному провадженні щодо можливого втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Києва", - написав він.

Водночас, адвокат Порошенка Ігор Головань поскаржився на процесуальні порушення і назвав саме це причиною неявки експрезидента на допит.

"Ви знаєте, що знову в телеграм-каналах, інтернеті, пішла інформація, що знову викликають Петра Порошенка, знову повістки. Відповідно до закону, повістка вручається за три дні дати явки. Відповідно до того ж Кодексу, перший день не враховується", - пояснив він.

За словами адвоката, якщо повістка була видана 3 числа, а допит призначено на 6 – то це є порушенням.

"Я думаю, що, якщо у ДБР своя власна математика і своє власне розуміння термінів, вони нам пояснять, і ми подивимося, про що вони думали, коли оформлювали такі повістки. Це є поважною причиною для неявки, і, звісно ж, потурати беззаконності є неправильно, і ми цього робити не будемо", - зазначив він.

Нагадаємо, глава Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що проти колишнього президента України Петра Порошенка відкрито 11 кримінальних проваджень. Перед цим експрезидент запевняв, що не фігурує в жодному з них.

Раніше Труба заявляв, що загалом прізвище експрезидента фігурує в восьми кримінальних провадженнях, які веде Державне бюро розслідувань. Він не уточнював, про які справи йдеться, але журналісти припускають, що справи можуть стосуватися схеми "Роттердам+", корупції в енергетиці, обставин змін власників суднобудівного заводу "Кузня на Рибальському", телеканалу "Прямий" тощо. Сам політик вважав появу таких проваджень передвиборчою кампанією до Верховної Ради.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва дав дозвіл на допит п'ятого президента України Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань із застосуванням поліграфа.

Порошенко не прийшов на допит до ДБР через роботу у парламенті

Порошенко не прийшов на допит до ДБР через роботу у парламенті

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація