Порошенко звільнив одіозну суддю Царевич за порушення присяги

Порошенко звільнив одіозну суддю Царевич за порушення присяги

Фото: УНІАН

Дії судді Царевич при розгляді десяти справ щодо водіїв - учасників акцій протестів в період з листопада 2013 року носять упереджений характер. 

Сьогодні, 29 вересня, президент України Петро Порошенко підписав Указ про звільнення судді Оксани Царевич у зв'язку із порушенням присяги.

Про це повідомили у прес-центрі глави держави.

"Вища рада юстиції, розглянувши дисциплінарну справу, відкриту стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич, прийняла  рішення про внесення подання Президентові про звільнення з посади цієї судді", - йдеться у повідомленні.

У поданні зазначається, що дії судді Царевич при розгляді десяти справ щодо водіїв - учасників акцій протестів в період з листопада 2013 року носять упереджений характер. У відомстві зазначили, що сутність таких дій доводить порушення суддею засад правосуддя.

Нагадаємо, у березні 2015 року генпрокурор направив у Вищу кваліфікаційну комісію суддів клопотання про відсторонення від посад скандальних суддів Печерського райсуду Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка.

Царевич обвинувачували у зловживанні службовим становищем, а також у свідомо неправомірних рішеннях у справах щодо активістів Автомайдану. Обвинувачення не завадили Оксані Царевич скласти іспити для довічного обрання суддею. Щоправда, Вища кваліфікаційна комісія суддів відклала розгляд її довічного обрання, поки не буде винесене рішення у справі переслідування активістів Автомайдану. 

Рік рішення про звільнення суддів залежало від Петра Порошенко.

Царевич вигадливо ухилилась від питань, що досі робить у Печерському суді

Царевич вигадливо ухилилась від питань, що досі робить у Печерському суді

Повʼязані теми:

Наступна публікація