Порошенко звільнив Кулебу з посади уповноваженого з прав дитини

Порошенко звільнив Кулебу з посади уповноваженого з прав дитини

Фото: УНІАН

Президент підписав відповідний указ.

Президент України Петро Порошенко 19 травня підписав указ про звільнення Миколи Кулеби з посади Уповноваженого президента України з прав дитини.

Текст Указу №290/2019 оприлюднено на сайті глави держави.

"Звільнити Кулебу Миколу Миколайовича з посади Уповноваженого Президента України з прав дитини", - зазначається у документі.

Кулеба обіймав посаду Уповноваженого Президента України з прав дитини з грудня 2014 року.

Як захистити права дітей від власних батьків - розмова з Миколою Кулебою

Як захистити права дітей від власних батьків - розмова з Миколою Кулебою

Нагадаємо, 16 травня заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв підтвердив інформацію, що подав у відставку. Того ж дня віце-спікер, уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що подала у відставку з посади уповноваженої та представника України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Геращенко заявила, що готова допомагати новому президенту у питаннях, пов'язаних із групами перемовників у Мінську.

До цього чинний президент Петро Порошенко 11 травня звільнив ще одного заступника голови своєї Адміністрації Олексія Філатова. Чутки про звільнення Філатова з'явились ще на початку квітня поточного року. Указ прогнозували 21 квітня, однак тоді в АПУ чутки спростовували.

Крім того, на початку травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін пообіцяв запропонувати обраному президенту Володимиру Зеленському свою відставку. Втім, поки цього він не зробив і залишається на посаді.

4 травня написав заяву про звільнення і голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. Згодом указ про його звільнення з'явився на сайті АП. Після завершення другого туру виборів також подали у відставку троє очільників обласних адміністрацій: Львівської - Олег Синютка, Миколаївської - Олексій Савченко та Закарпатської - Геннадій Москаль.

Повʼязані теми:

Наступна публікація