Портнов обіцяє посадити Порошенка за ґрати

Портнов обіцяє посадити Порошенка за ґрати

Фото: УНІАН

Портнов має намір вже від завтра почати подавання заяв до НАБУ і ДБР про нібито скоєні злочини Петром Порошенком.

Колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов, який сьогодні повернувся до України після п'ятирічної відсутності, має намір від завтрашнього дня почати подавання заяв до НАБУ і ДБР про нібито скоєні злочини Петром Порошенко і людьми з його оточення.

Про це він розповів в інтерв'ю "Стране", яке оприлюднено у неділю, 19 травня.

У головному фокусі, як каже Портнов, ті зловживання, які викликали найбільший резонанс в суспільстві, зокрема розкрадання в армії, панамські офшори президента, історія з оборонним замовленням заводу "Кузня на Рибальському". Він підкреслив важливість того, аби не допустити продаж активу за 300 мільйонів доларів.

Портнов вважає, що українські суди задовольнять клопотання прокурорів про взяття під варту Порошенко. При цьому він також вважає за необхідне забезпечення арешту майна колишнього президента і його активів, зокрема в офшорній юрисдикції.

Відзначається, що для цього команда Портнова вже провела підготовчу роботу і консультації в Панамі і Великій Британії.

За словами Портнова, першою чергою кримінальне переслідування загрожує главі фракції БПП в парламенті Артуру Герасимову, голові фракції "Народного Фронту" Максиму Бурбак, колишньому заступнику голови Адміністрації президента Олексію Філатову, нардепу Сергію Пашинському і комерсантам-чиновникам з оточення Порошенка.

Коментуючи свої стосунки з командою нового президента Портнов каже, що не бачить себе в системі органів влади при Володимирі Зеленському. Також він вважає, що керівники СБУ Василь Грицак і ГПУ Юрій Луценко повинні бути відправлені у відставку. А у нового глави держави є всі юридичні підстави для розпуску Верховної Ради.

Нагадаємо, у неділю, 19 травня, Колишній заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов повернувся до України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація