Портнов подав третю заяву про злочин проти Порошенка

Портнов подав третю заяву про злочин проти Порошенка

Фото: Associated Press

Заява стосується купівлі телеканалу "Прямий".

Колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов зареєстрував у Державному бюро розслідувань третю заяву про злочин проти колишнього президента України Петра Порошенка.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Портнов у своїй заяві звинувачує Порошенка у відмиванні коштів, легалізації незаконних доходів і несплаті податків.

Колишній чиновник часів Януковича вважає, що Порошенко "у складі організованої злочинної групи заволодів телеканалом "Прямий", оформивши його на офшорну компанію, яка фіктивно належала колишньому члену Партії Регіонів Макеєнку".

Нагадаємо, 20 травня екс-заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов написав на своїй сторінці в Facebook, що подав до Державного бюро розслідувань заяву про злочин проти колишнього президента України Петра Порошенка. Державне бюро розслідувань після цієї заяви розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради перших осіб держави. 

Як зазначається, йдеться про події 25 листопада 2018 року, пов’язані зі здійсненням переходу корабельною групою ВМС ЗС України з Чорного до Азовського морів в районі Керченської протоки. 

22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала розслідування ймовірного перевищення повноважень президента України Петра Порошенка та першого заступника фракції БПП Ігора Кононенка. 

Сам Порошенко вважає відкриті проти нього кримінальні провадження ознакою початку парламентської виборчої кампанії. Екс-президент зазначив, що "дуже уважно" стежить за висунутими проти нього звинуваченнями і вважає, що вони йдуть від "ворогів України". 

Петро Порошенко звернувся до українців у переддень інавгурації свого наступника

Петро Порошенко звернувся до українців у переддень інавгурації свого наступника

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація