Порушення дипвідносин: у ФНР відреагували на пошкодження нардепом уламку Берлінської стіни

Порушення дипвідносин: у ФНР відреагували на пошкодження нардепом уламку Берлінської стіни

Фото: Олексій Гончаренко facebook

Гончаренко розмалював червоним балончиком частину Берлінської стіни біля посольства Німеччини у Києві.

Народний депутат Олексій Гончаренко розмалював уламок Берлінської стіни, що встановлений біля посольства в Києві.

Про він повідомив у Facebook.

Депутат назвав це протестом через недавні висловлювання посла Німеччини. Червоним балончиком нардеп написав на уламку слово "NEIN", що з німецької перекладається як "Ні".

"Свою символічну акцію протесту я присвятив вчорашнім прокремлівськими висловлювань посла ФРН в Україні Ернста Райхеля. У своїй заяві Посол повідомив, що не бачить проблеми проведення виборів в зоні АТО в умовах російської окупації", - пояснив він.

"Берлінська стіна - яскравий символ недавньої російської окупації Європи, тому я саме в такий спосіб доніс чітку і коротку відповідь українців на зрозумілій для Посла мові. Вибори на Донбасі повинні проходити за стандартами ОБСЄ, а також в правовому полі українського законодавства, а не в присутності окупаційних військ", - зауважив нардеп.

Посольство Німеччини уже відреагувало на інцидент: "Посольство Федеративної Республіки Німеччина дуже шкодує у зв'язку з пошкодженням і нівеченням депутатом Гончаренком фрагменту історичного Берлінського муру, розміщеного на території Посольства. Падіння Берлінського муру для всіх європейців, а також і за межами Європи, символізує звільнення від комунізму й радянської гегемонії. Водночас має місце порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини".

Нагадаємо, раніше посол Німеччини в Україні Ернст Райхель в інтерв'ю одному з видань заявив, що вибори на Донбасі можна провести навіть під наглядом російських військових. Як приклад дипломат згадав, як проводили останні парламентські вибори в НДР.

"Відбулися в присутності Західної групи радянських військ і за тодішнього комуністичного режиму в НДР. Але вибори призвели до його зміни", — запевнив він.

У Берліні виправдовуються за скандальну заяву свого посла в Україні

У Берліні виправдовуються за скандальну заяву свого посла в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація