Посол США підказала, як Україні вийти зі скандалу навколо "Укроборонпрому"

Посол США підказала, як Україні вийти зі скандалу навколо "Укроборонпрому"

Фото: УНІАН

Дипломат вважає, що аудит на підприємстві зараз є цілком доречним.

Скандал із розкраданнями державних коштів на українській оборонці потребує адекватної реакції влади, і в такій ситуації аудит концерну "Укроборонпром" виглядав би цілком доречним рішенням. На цьому наголосила посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович, повідомляє РБК-Україна.

На її думку, рішення про аудит має ухвалити Кабінет міністрів. "Уряд України має також провести аудит "Укроборонпрому" і розсекретити накази. Це допоможе в боротьбі з корупцією в секторі національної безпеки і оборони, допоможе зробити цю систему більш прозорою", - вважає дипломат.

Як повідомлялося, генеральний директор державного підприємства "Укроборонпром" Павло Букін спростував матеріали журналістського розслідування про корупцію в українській армії в тій частині, де фігурує особисто. На пряме запитання про можливий відхід з посади генерального директора "Укроборонпрому" на час можливих перевірок, керівник підприємства відповів: "На даний момент такого наміру в мене немає. Але це не якась категорична позиція. Просто я не вважаю себе винним у чомусь". При цьому він додав, що готовий до відставки, якщо того вимагатимуть обставини. "Якщо потрібно буде, щоб я звільнився або усунувся з посади - я з жалем, але зроблю це. Спокійно і без якось політизації", - пообіцяв Букін.

Разом із тим експерти порадили вийти зі скандалу навколо "Укроборонпрому" за рахунок створення біржі озброєнь і розсекречення левової частки документації про державні закупівлі в галузі оборони.

Корупційний скандал: НАБУ затримало керівництво "Спецтехноекспорту"

Корупційний скандал: НАБУ затримало керівництво "Спецтехноекспорту"

Повʼязані теми:

Наступна публікація