Посол України попросив мера Ніцци пояснити зустріч з "мером" Ялти

Посол України попросив мера Ніцци пояснити зустріч з "мером" Ялти

Крістіан Естрозі зустрічався з "мером" Ялти. / Фото: theguardian.com

Відповідну ноту посол надіслав до МЗС Франції.

Посол України у Франції Олег Шамшур надіслав меру Ніцци листа з вимогою пояснень щодо візиту ялтинської делегації до Ніцци. Про це Олег Шамшур написав у своєму Твітері.

Він зазначив, що відповідну ноту надіслано і МЗС Франції. "Обурений зустріччю мера Ніцци з "мером" Ялти. Надіслав Крістіану Естрозі листа, ноту - МЗС Франції" - написав посол.

Він нагадав, що анексія Криму Росією засуджується міжнародною спільнотою і через це на Крим накладені санкції. Він наголосив, що анексія Криму призвела до масових репресій і систематичних порушень прав людини.

"Це змушує мене дійти висновку що ви свідомо робите те, що суперечить позиції Франції і міжнародного співтовариства. Це можна було б пояснити політичною наївністю, але ви досвідчений політик, мер великого міста і голова одного з головних регіонів Франції", - написав Шамшур.

"Ще більш вражаючим є той факт, що зустріч проходила у присутності представника країни, що окупувала Крим" - додав посол. При цьому в листі висловлюється вимога до мера "публічно роз'яснити свою позицію".

Як повідомлялося, делегація Ялти перебувала в Ніцці з 26 лютого по 1 березня. Зустріч проходила за участю посла РФ у Франції Олександра Орлова. При цьому на сайті "мера", який раніше вже висловлювався на підтримку дій РФ, наголошується, що Ялта входить до складу РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація