Посол України в Італії підтвердив, що у Маркова був російський паспорт

Посол України в Італії підтвердив, що у Маркова був російський паспорт

Російський паспорт Маркова був виданий у 2015 році

Інформації про подвійну мету візиту Маркова до країни у дипредставництві немає.

Посол України в Італії Євген Перелигін підтвердив, що у колишнього народного депутата, лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова був російський паспорт.

Про це Перелигін повідомив в ефірі телеканалу "112", передає УНІАН.

"Інформації про подвійну мету візиту Маркова до Італії ми не маємо. Це його справа. Він нам про неї не повідомляв. А що стосується російського паспорта, справді, італійська поліція поінформувала про те, що у нього, крім дипломатичного українського паспорта, також був і російський паспорт, виданий у 2015 р. на ім'я пана Маркова", - заявив посол.

Як відомо, віднедавна екс-нардеп та лідер партії "Родіна" Ігор Марков став членом так званого "Комітету порятунку України", який представив у Москві колишній прем'єр України Микола Азаров.

12 серпня співробітники Інтерполу затримали Маркова на одному з курортів у італійському Сан-Ремо. Генпрокуратура почала готувати документи на екстрадицію.

Тим часом у Італії лідеру партії "Родіна" надали безкоштовного захисника – Роберто Сантамарію. Однак, Марков нібито відмовився від послуг італійця та попросив допомоги у Росії.

У п'ятницю, 14 серпня, суд в Італії обрав для екс-депутата Ігоря Маркова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація