Посольство РФ у Британії опублікувало мапу з українським Кримом

Посольство РФ у Британії опублікувало мапу з українським Кримом

Фото: Associated Press

На мапі півострів позначено територією України.

Посольство Росії у Лондоні опублікувало мапу, на якому півострів Крим позначений, як територія України.

Карту оприлюдинили 18 липня на сторінці дипмісії у Twitter.

В дописі цитують міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. Він говорив про "проведення країнами НАТО агресивної політики щодо Москви". Після цього посольство РФ у Великій Британії також опублікувало мапу, на якій Крим позначений, як територія України.

Своєю чергою МЗС України подякувало російському посольству за те, що вони визнали і заявило, що чекає таких кроків від інших відомств Кремля, зокрема МЗС.

Нагадаємо, Росія анексувала Кримський півострів у березні 2014 року, попередньо перекинувши туди "зелених чоловічків" - російських військових без розпізнавальних знаків, які захопили адмінустанови та заблокували українські військові частини. Під дулами автоматів було проведено псевдореферендум, на якому переважна більшість кримчан начебто висловилася за незалежність півострова і приєднання до складу Росії.

Російська влада наполягає на тому, що їхніх військових у Криму не було, а жителі півострова самі виявили своє бажання приєднатися до Росії. А тому це "приєднання" не є визначеною анексією, тобто військовим захопленням території іншої держави.

В аеропорту "Бориспіль" транслювали відеоролик з мапою України без Криму

В аеропорту "Бориспіль" транслювали відеоролик з мапою України без Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація